Cursuri Comert / Industrie Prahova

Ateliere de Creatie

Comert / Industrie reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Comert / Industrie Prahova: Ateliere de Creatie.

    Precum stim, in vremurile actuale avem foarte putin timp la dispozitie pentru noi, pentru familia noastra si ce este cel mai grav, pentru copiii nostri. Ne lipseste timpul pentru a acorda mai multa atentie activitatilor desfasurate de copil, de a invata alaturi de el si de a-l indruma catre activitati care sa-i dezvolte capacitatile intelectuale, instrumente prin care copilul isi poate optimiza resursele pentru o dezvoltare armonioasa. Aceasta este si situatia cu care ne confruntam si noi si cei din jurul nostru, fiind prinsi in cotidian si problemele zilnice, avem putin timp la dispozitie pentru dezvoltarea personala a noastra si a copiilor nostri.
    Cu totii ne dorim tot ce este mai bun pentru copiii nostri, o viata cat mai buna, plina de impliniri si de succese. Insa, suntem cu totii prinsi in viata de zi cu zi, in activitatile zilnice, la serviciu, pentru a oferi conditii optime de viata copiilor, iar seara nu stim cum sa abordam o comunicare cat mai eficienta cu ei. In general suntem nemultumiti de rezultatele mai putin bune de la scoala, de faptul ca isi consuma mult timp cu activitati si jocuri pe calculator si alte astfel de activitati. Si, ce ii transmitem, cum comunicam cu copilul? Ca viata e grea si ca trebuie sa invete si sa munceasca pentru a reusi in viata. Trebuie sa-i spunem ca este un copil bun, ca avem incredere in el si ca are toate capacitatile sa faca in viata tot ce doreste si sa obtina succesul, care este in mainile sale.

Servicii

    Curs Dezvoltare Vocationala pentru Copii

Copiii încep procesul de explorare al lumii profesionale înca din primii ani de scoala. Cu fiecare lectie invatata, cu fiecare experienta de viata acumulata ei isi formeaza o idee despre viitoarea lor cariera si devin interesati de ceea ce inseamna munca.
Activitatea din cadrul acestui program va fi una provocatoare si distractiva. Se va lucra prin jocuri de imaginatie, jocuri de rol, fise de lucru, interviuri, prezentari.
Prin activitatile variate ne dorim sa consolidam relatia intre o viitoare cariera si invatarea, precum si cum se interconecteaza viata profesionala cu nevoile si functiile unei societati.

Temele abordate sunt:

    Autocunoasterea – cine sunt eu?
    Sa tesem panza viitorului
    Primul meu CV
    Interviul
    Rolurile multiple
    Alegerea unei ocupatii
    Prezentarea diferitelor sfere de activitate: marketing, turism, stiinte si sanatate, educatie, arhitectura si constructii, afaceri, management si comunicare, resurse naturale, agricultura si alimentatie, guvernare si administratie publica, stiinte tehnologice, inginerie, finante, arta.

Scopul principal este cresterea gradului de constientizare al importantei cunoasterii de sine si al optiunilor in dezvoltarea vocationala.
Consideram ca varsta scolaritatii mici este potrivita pentru a introduce in viata copilului dumneavoastra concepte precum responsabilitatea personala, importanta optiunilor si nu in ultimul rand un copil informat este primul pas catre succes.