Cursuri de limbi straine

Cursuri de limbi straine

Cursuri de limbi straineMulte dintre marile companii aleg sa investeasca in angajati oferindu-le acestora cursuri de limba care sa le permita acestora sa vorbeasca atat in fata colegilor, cat si in fata clientilor, fluent, o limba diferita de cea materna. Aceste cursuri de limbi straine nu fac altceva decat sa sporeasca increderea unui angajat si reprezinta parte a strategiei de organizare a multinationalelor, deoarece acestea au inteles ca aceste cursuri pot ajuda afacerea sa prospere.

Toata lumea recunoaste problemele care pot aparea in afaceri atunci cand personalul intampina dificultati in a comunica cu colegii si clientii din alte tari, mai ales acolo unde compania colaboreaza cu investitori sau clienti straini. Aceste greutati de liba au ca soldare nervi de ambele parti, slienti si comenzi esuate, neintelegeri, ezitarea de a comunica o problema si, in consecinta, nerezolvarea ei, pierderea unor sume de bani, incapacitatea de a urmari eficient platile, dar si alte astfel de situatii care ar putea sa aiba rezolvare cu usurinta. Toti marii antreprenori sunt de acord ca abilitatile lingvistice sunt excelente pentru afaceri.

Atunci cand vreti sa impresionati pentru un loc de munca, sau cand pur si simplu va doriti sa invatati ceva nou, sa perfectionati ceva ce stiti vag sau sa faceti o schimbare in viata dumneavoastra, primul aspect in procesul invatarii unei limbi noi il reprezinta alegerea in sine a limbii pe care doriti sa o aprofundati. Dupa ce ati luat aceasta decizie, planificati-va strategia de invatare si dezvoltare. Nu renuntati daca vi se pare greu la inceput, incercati sa perseverati cu fiecare sesiune si consolidati informatia primita si cunostintele acumulate, intre aceste sesiuni. Daca va veti ocupa azi de invatarea unor cuvinte noi, dar nu le vei mati repeta vreme de cateva luni, sansele sa vi le amintiti sunt extrem de mici. Daca aveti nevoie sa va intersectati rapid cu elementele de baza, pentru o calatorie de afaceri, de exemplu, atunci un curs intensiv ar putea fi de preferat.

CursuriAtunci cand un angajator incurajeaza si ii ajuta pe angajati sa invete o limba straina, acesta nu doar ca imbunatateste relatia cu angajatii si ii loializeaza, ci mai mult, moralul personalului va creste. Oamenii buni, talentati isi doresc in mod natural sa avanseze si apreciaza sprijinul semnificativ oferit de angajator in acest sens. Multi angajati ambitiosi doresc sa dezvolte abilitati si sa devina, astfel, mai versatil si mai valorosi pentru organizatie. Studiile arata ca daca nu primesc sprijinul de care au nevoie, se vor muta intr-o organizatie care este dispusa sa le sprijine nevoile. Motiv pentru care, din mai multe motive, companiile ar trebui sa sprijine planurile de dezvoltare personala ale angajatilor lor.

Majoritatea oamenilor de afaceri invata o a doua limba pentru a putea sa comunice cu clientii internationali. Daca va aflati in aceasta situatie, asigurati-va ca alegeti un furnizor de formare in domeniul limbilor care va avea timpul necesar sa se intalneasca cu dumneavoastra si sa discute obiectivele in detali, dar si sa evalueze toate competentele lingvistice actuale pe care aveti deja. Ar trebui sa va sugereze dupa toate acestea un plan de formare detaliat, care sa se concentreze asupra acelor aspecte ale limbii care vor permite performanta sustinuta a afacerii – de exemplu abilitati de comunicare in calatorii, abilitati telefonice, conversatii sociale si introduceri, intalniri, prezentari, e-mailuri, documentatie - toate incorporand terminologia specifica muncii pe care o desfasurati.