Cursuri Formare Profesionala Alba

Profesional PN SRL

Formare Profesionala reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Formare Profesionala Alba: Profesional PN SRL.

Despre Noi

Profesional PN SRL
Cursuri de formare profesionala
0745.373.606 / 0745.236.208

Profesional PN este un centru de formare profesionala autorizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei prin Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC) pentru organizarea cursurilor de calificare, initiere, specializare si perfectionare.

Parcursul tau cu noi este unul complet: de la inceperea training-ului pana la obtinerea de joburi full-time sau a lucra ca freelancer pentru diverse companii.

Oferim astazi cele mai cautate cursuri de pe piata formarii profesionale, toate la standarde inalte de calitate, profesionalismul lor fiind intarit si de prezenta lectorilor experimentati pe care i-am ales cu grija dintre cei mai buni, apeland chiar si la cadre universitare ultrapragatite acolo unde s-a impus. 

Misiunea companiei noastre este sa faciliteze accesul sibienilor si nu numai la dezvoltarea personala si profesionala de cea mai inalta calitate si sa ofere servicii ireprosabile, in continua dezvoltare.

cursuri formare profesionala valcea

Centrul de formare Profesional PN va ofera cursuri de formare profesionala pentru incepatori sau avansati in diverse domenii de activitate: cursuri de instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze naturale, electrician constructor, lucrator in comert, cursuri ospatar, cursuri infirmiera, frigotehnist, reporter radio, operator in verificarea, intretinerea si repararea instalatiilor speciale de prevenire si stingere a incendiilor, administrator imobile, curs igiena, curs microsoft excel, curs microsoft word, curs engleza: nivel incepator; intermediar si avansat, curs germana:nivel incepator; intermediar si avansat, curs franceza: nivel incepator; intermediar si avansat, curs prim-ajutor premedical.

Toate cursurile din portofoliul nostru sunt acreditate de Consiliul National de Formare Profesionala a adultilor din Romania prin Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, iar certificatele de absolvire si calificare sunt insotite de suplimentele descriptive aferente si au recunoastere nationala si europeana.

Curs de frigotehnist

Curs de calificare - nivel II

CODUL COR
- 7233.2.1

DURaTa
- 720 de ore( 6 luni –1/3 teorie si 2/3 practica) cu posibilitatea de reducere la jumatate printr-o examinare initiala

CONDITII INSCRIERE
- de regula, invatamant general

curs frigotehnist sibiuOcupatia se aplica lucratorilor care deservesc instalatiile frigorifice de producere a frigului industrial cu diferite capacitati, din unitatile specifice industriei alimentare.

Ocupatia se aplica pentru instalatiile frigorifice cu racire indirecta, in care exista un circuit intermediar intre incinta racita si grupul frigorigen.Ocupatia presupune o sfera larga de competente pentru desfasurarea activitatilor de exploatare, intretinere si reparatii pentru toate partile componente principale ale instalatiei frigorifice : agregatul frigorigen, aparatele de comanda, control si automatizare, instalatiile anexe si incanta racita. Desfasurarea activitatii presupune respectarea tuturor conditiilor de lucru, a instructiunilor de exploatare, intretinere si reparare pentru fiecare echipament din instalatia frigorifica. Deoarece orice perturbare aparuta in cadrul instalatiei frigorifice poate avea efecte generalizate asupra unitatii de productie respective, se impune respectarea cu responsabilitate a normelor de protectia muncii, a normelor de protectia mediului si a normelor igienico-sanitare. Deoarece activitatile specifice se desfasoara in echipe de minimum doua persoane (min. o persoana care supravegheaza agregatul frigorigen si min. o persoana care supravegheaza instalatiile anexe si incanta racita), lucrul in echipa si o buna comunicare la locul de munca contribuie la buna desfasurare a tuturor activitatilor.

UNITATI DE COMPETENTA

 • Lucrul in echipa
 • Comunicarea interactiva la locul de munca
 • aplicarea normelor igienico-sanitar-veterinare si de protectie a mediului
 • aplicarea NPM si NPSI
 • Planificarea activitatii proprii
 • asigurarea cu materiale, piese de schimb, aMC-uri si echipamente specifice;
 • asigurarea cu materiale, piese de schimb, aMC-uri si echipamente specifice
 • Diagnosticarea deficientelor de functionare a instalatiilor frigorifice
 • Intretinerea curenta a instalatiei frigorifice
 • Punerea/scoaterea in/ din functiune a instalatiei frigorifice
 • Remedierea defectiunilor uzuale ale instalatiei frigorifice
 • Supravegherea instalatiei frigorifice

Curs de electrician constructor

Curs de calificare - nivel II

CODUL COR
- 713701

DURATA
- 720 de ore de pregatire ( cu posibilitatea de reducere la 3 luni printr-o evaluare initiala)

curs electrician sibiuElectricianul constructor realizeaza intreaga gama de lucrari electrice de joasa si medie tensiune in instalatii industriale, civile, de uz casnic si gospodaresc. Electricianul constructor se ocupa cu pozarea si conexarea cablurilor de tensiune precum si a celor de comanda, control, semnalizare si a cablurilor de instrumentatie, pe trasee de cablu (paturi de cabluri, scari de cabluri, in tevi de protectie sau pozate aparent sau ingropat), montajul echipamentelor electrice parte din instalatiile mentionate mai sus, realizarea conexiunilor cablurilor si conductoarelor in doze si la echipamentele electrice, verifica si pune in functiune instalatiile electrice realizate.

Electricianul constructor desfasoara o serie de activitati in procesul realizarii unei instalatii electrice dupa cum urmeaza:

- Analizeaza informatiile: incercand sa obtina toate datele necesare pentru a putea realiza lucrarile electrice in conditii optime tehnice si calitative.
- Identificarea locurilor de montaj pentru echipamentele electrice in conformitate cu planurile de executie.
- Concepe solutii: va alege si va aplica solutiile optime pentru situatia existenta, in limita competentelor sale;
- Realizeaza necesarul de materiale de montaj pentru lucrarile de instalatii electrice pe care il comunica maistrului sau sefului de punct de lucru. Cunostintele necesare:

 • PE 107/81: Normativ pentru proiectarea si executia retelelor de cabluri electrice;
 • PE 119/82: Normativ de protectie a muncii pentru instalatii electrice;
 • PE 101/95: Normativ pentru constructia instalatiilor electrice;
 • I7/2002: Normativ pentru proiectarea si executarea instalatiilor electrice cu tensiuni pana la 1000V

UNITATI DE COMPETENTA

 • Lucrul in echipa
 • Comunicarea interactiva la locul de munca
 • Dezvoltarea profesionala
 • Organizarea locului de munca
 • Aplicarea prevederilor legale referitoare la SSM si in domeniul situatiilor de urgenta
 • Intretinerea echipamentelor de lucru
 • Asigurarea calitatii lucrarilor executare
 • Aplicarea normelor de protectie a mediului
 • Montajul traseelor de cablu
 • Pozare cabluri si conductoare
 • Realizarea conexiunilor cablurilor si conductoarelor de joasa si medie tensiune
 • Montajul instalatiilor electrice aferente echipamentelor termice, sanitare si HVAC
 • Montarea tablourilor electrice de distributie
 • Realizarea instalatiei de paratrasnet si a prizei

Instalator instalatii tehnico-sanitare si gaze - nivel II

Curs de calificare - nivel II

CODUL COR
- 7136.2.2.

CONDITII DE ACCES
- studii generale

DURATA
- 720 ore (1/3 teorie si 2/3 practica) cu posibilitatea de reducere la jumatate printr-o examinare initiala

1) Contextul ocupatiei:

Instalatorul tehnico-sanitar si gaze isi desfasoara activitatea in companii din domeniul constructiilor, in toate punctele de lucru ale acestora.

2) Procesul de lucru

curs instalator instalatii sanitare sibiuInstalatorul tehnico-sanitar si gaze din sectorul constructii trebuie sa stie sa masoare, sa taie, sa pozeze si sa imbine conducte, sa realizeze treceri prin ziduri si plansee pentru conducte, sa monteze conducte, utilaje, aparate de utilizare, accesorii, sa puna in functiune instalatii, sa inlocuiasca, sa repare conductele, imbinarile si garniturile acestora, sa diagnostigheze si sa remedieze defectiunile constatate la toate tipurile de instalatii si utilaje/aparate de utilizare folosite pentru alimentarea cu apa, canalizare, ridicare a presiunii apei, stingere incendii, gaze naturale si sa efectueze lucrari de intretinere a acestora. Activitatea instalatorului tehnico-sanitar si gaze se desfasoara in echipa si de obicei in interiorul cladirilor, dar pot exista cazuri cand aceasta activitate se poate realiza si in exteriorul acestora, putand fi expus la frig, caldura si umiditate. Nivelul de responsabilitate: 3,4 muncitor calificat – studii medii, avand nevoie ca, pentru desfasurarea activitatii sale, sa aiba urmatoarele competente cheie: comunicare in limba materna, competenta matematica si competente de baza in stiinta si tehnologie, a invata sa inveti, competente sociale si civice si spirit intreprinzator si de initiativa. Pentru realizearea activitatii sale, instalatorul tehnico-sanitar si gaze, se foloseste de echipamente specifice, respectiv: menghine, chei simple si reglabile, polizoare unghiulare, seturi filiera, clesti, patent, ciocan, compresor aer, masini de gauri, etc. si utilaje: vase tampon, pompe, hidrofoare, apometre, debitmetre, armaturi, compresoare, rezervoare, etc.In vederea indeplinirii sarcinilor sale, instalatorul tehnico-sanitar si gaze trebuie sa detina cunostinte de baza de matematica, hidraulica, mecanica, mecanica constructiilor, rezistenta materialelor folosite in lucrarile de instalatii, de interpretare a documentatiilor si schemelor tehnologice, tehnologii de imbinare, normative in domeniu si norme ISCIR, etc. De asemenea, trebuie sa aiba o serie de aptitudini, cum ar fi: atentie, indemanare, putere de analiza si decizie, spirit de echipa, adaptabilitate la situatii noi, etc.

UNITATI DE COMPETENTE SPECIFICE

 • Montarea instalatiilor interioare de canalizare
 • Montarea instalatiilor interioare de apa de consum menajer
 • Montarea obiectelor sanitare, a accesoriilor si a utilajelor folosite in instalatiile sanitare
 • Montarea instalatiilor de stingere a incendiilor
 • Montarea instalatiilor interioare de gaze naturale
 • Montarea aparatelor de utilizare a gazelor
 • Intretinerea instalatiilor interioare de gaze naturale si a celor sanitare

Curs lucrator in comert

Nivel I de calificare

CONDITII DE ACCES
- studii generale

DURATA
- 360 de ore (120 de ore teorie+240 de ore pregatire practica) -cu examinare initiala il reducem la o luna si jumatate.

Ocupatia de lucrator comercial presupune vanzarea produselor, intocmirea si raportarea situatiei vanzarilor, actualizarea stocurilor de produse, operatiuni ce sunt realizate intr-un cadru general de desfasurare a activitatii punctului de vanzare asigurat in conditiile respectarii normelor de calitate,igiena, sanitar-veterinare, protectia mediului si de sanatate si securitate in munca.

Cursurile se vor desfasura astfel:

 • Pregatirea teoretica (240 de ore) se va desfasura la sediul Centrului de formare profesionala Profesional-PN, str. Cojocarilor nr. 2 dupa un orar convenit cu acordul partilor
 • Pregatirea practica la locul de munca, pentru pesoanele care isi desfasoara activitatea in firme de profil, si la firme de profil agreate pentru persoanele care provin din alte domenii.

OBIECTIVELE EXPRIMATE IN COMPETENTE PROFESIONALE

GENERALE:

 • Titlul unitatii 1: Asigurarea calitatatii
 • Titlul unitatii 2: Aplicarea normelor de securitate si sanatate in munca
 • Titlul unitatii 3: Aplicarea normelor de igiena sanitar-veterinare si de protectia mediului

SPECIFICE:

 • Titlul unitatii 1: Asigurarea cadrului general de desfasurare a activitatii
 • Titlul unitatii 2: Prezentarea produselor si serviciilor aferente vanzarii
 • Titlul unitatii 3: Realizarea vanzarii
 • Titlul unitatii 4: Intocmirea situatiei vanzarilor si raportarea acesteia
 • Titlul unitatii 5: Actualizarea stocurilor de produse

Curs de infirmier

Curs de calificare - nivel II

CODUL COR
- 5132.2.1

CONDITII DE ACCES
- studii generale

DURATA
- 360 ore (120 ore teorie si 240 ore practica) - cu examinare initiala

STRUCTURA CURS
- 120 ore teorie –se va tine in Sibiu, str Cojocarilor nr.2-
- 240 ore; practica- se va efectua lin spital.

curs infirmier sibiuInfirmiera insoteste persoanele ingrijite la indeplinirea activitatilor vietii cotidiene si efectueaza ingrijiri legate de functii de intretinere si continuitate a vietii. Infirmiera contribuie la imbunatatirea starii de sanatate si la refacerea autonomiei, in masura in care este posibil. Infirmiera lucreaza in colaborare si sub responsabilitatea unei/unui asistent medical, cel mai adesea, in cadrul unei echipe pluridisciplinare si participa la ingrijirile de sanatate preventive, curative sau paliative. Infirmiera isi exercita activitatea in mediu spitalicesc sau extraspitalicesc, in sectorul medical, medico-social sau social.

COMPETENTE DOBANDITE

 • Planificarea propriei activitati.
 • Perfectionarea continua.
 • Lucrul in echipa multidisciplinara.
 • Comunicarea interactiva.
 • Respectarea drepturilor persoanei ingrijite.
 • Supravegherea starii de sanatate a persoanei ingrijite.
 • Alimentarea si hidratarea persoanei ingrijite.
 • Igienizarea spatiului in care se afla persoana ingrijita.
 • Acordarea ingrijirilor de igiena pentru persoanele ingrijite.
 • Transportul rufariei.
 • Transportul persoanei ingrijite.

Curs de ospatar

curs ospatar valcea

Ospatarul asigura servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, intr-un local de alimentatie publica. Serveste la cererea consumatorilor preparate culinare, bauturi si alte produse comestibile. Obiectivul urmarit este satisfacerea consumatorilor Serviciul propriu-zis consta in primirea clientilor si stabilirea relatiei cu acestia (salutul, pronuntarea numelui clientului, daca este cazul informarea lor sugestiva, verbala si prin lista).

In activitatea sa, ospatarul foloseste diverse materiale auxiliare: servet, blocnotes, creion, chibrit, carnet de plati, moneda divizionara, liste de preparate si bauturi, borderou de plati si bonuri de marcaj. Pentru serviciul propriu-zis sunt necesare: tacamuri, vesela, pahare, sticle, sifoane, platouri, clesti, masute pentru transportul preparatelor, masa de serviciu, mese pentru consumatori, scaune, flori, servetele etc.

UNITATI DE COMPETENTA

 • Comunicare si numeratie
 • Asigurarea calitatii
 • Dezvoltare personala; igiena si securitatea muncii
 • Lucrul in echipa
 • Organizarea activitatii unitatilor de alimentatie si turism
 • Promovarea produselor si serviciilor
 • Psihologia consumatorului
 • Evidenta operativa
 • Servirea preparatelor
 • Servirea bauturilor
 • Alcatuirea meniurilor
 • Comportament profesional

Curs de bucatar

curs de bucatar valceaBucatarul realizeaza preparate culinare dupa diferite retete care sa satisfaca exigentele consumatorilor. In acest scop, el se ocupa de pregatirea produselor alimentare pentru gatit, masoara cantitatile necesare, le amesteca progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert, iar dupa ce preparatele culinare au fost pregatite, urmeaza impartirea lor in portii. 

UNITATI DE COMPETENTA

 • Comunicarea la locul de munca
 • Desfasurarea muncii in echipa
 • Aprovizionarea cu materii prime si auxiliare a locului de munca
 • Asigurarea conditiilor igienico-sanitare
 • Organizarea cadrului general de deschidere si inchidere a activitatii sectiei
 • Prevenirea poluarii mediului
 • Intocmirea documentelor specifice
 • Pregatirea antreurilor calde si reci
 • Pregatirea fripturilor
 • Realizarea sosurilor
 • Pregatirea gustarilor calde si reci
 • Pregatirea mancarurilor din carne
 • Pregatirea mancarurilor din legume, orez, oua, paste fainoase
 • Pregatirea preparatelor lichide
 • Prepararea dulciurilor (deserturilor)
 • Prepararea fondurilor glace
 • Prepararea mancarurilor din peste si fructe de mare
 • Realizarea actiunilor de supervizare si control
 • Realizarea aluaturilor de baza
 • Realizarea salatelor

Curs de reporter radio

reporter radio valceaLECTORI
- jurnalisti radio si cadre didactice de specialitate

TIP CERTIFICAT OBTINUT
- Certificat de absolvire eliberat de ANC

LOCATIE
- sediul Profesional PN de pe Str. Cojocarilor nr.2, Sibiu.

STRUCTURA CURSULUI
- teorie 20 de ore, practica 25 de ore

OBIECTIVE DE REFERINTA
Abordarea evenimentelor interne si internationale prin prisma cursului aplicat al reporteruluiin scopul dezvoltarii de abilitati in analiza actualitatii.
Familiarizarea cu formatele jurnalistice in general si cu reportajul in special prin integrarea tehnicilor de utilizare a binomului cuvinte sunet in scopul comunicarii eficiente a informatiilor.
Dezvoltarea abilitatilor tehnice de procesare a sunetului si a competentelor lingvistice de redactare a script-ului.

OBIECTIVE GENERALE

 1. Obiective de cunoastere - dobandirea cunostintelor teoretice si practice despre reportaj, evolutie, principii stiluri; cunoasterea diferentelor si interferentelor dintre reportajul in direct si cel procesat; cunoasterea tehnicilor de procesare a sunetului.
 2. Obiective de aplicare - formarea capacitatilor/aptitudinilor de a interpreta corect si sistemic informatiile din actualitate, de a identifica diferitele forme de comunicare eficienta a informatiilor, de a recunoaste potentialul de story al evenimentului; formarea abilitatilor de editare si realizare tehnica a materialului publicistic complex in format reportaj.
 3. Obiective de integrare - aptitudinea de aplicare in practica a cunostintelor teoretice referitoare la realizarea unui reportaj procesat; abilitatea de a identifica oportunitatea folosirii diferitelortehnici de comunicare a informatiilor; manifestarea aptitudinilor si abilitatilor personale in practica fonotecarii, formarea unui stil propriu de reporter, potentarea radiogeniei personale; aptitudinea de utilizare fluenta a echipamentului de inregistrare si a soft-urilor de editare audio.

OBIECTIVE DE REFERINTA

La sfarsitul cursului participantii:

 • au dobandit cunostintele necesare pentru evaluarea unui eveniment din actualitate, pot aprecia asupra oportunitatii comunicarii evenimentului prin reportaj;
 • si-au dezvoltat abilitatile necesare realizarii de reportaje prin tehnici de redactare si de editare audio;si-au format abilitati de pastrare a neutralitatii si impartialitatii de jurnalist fata de eveniment.
 • vor fi capabili sa evalueze prin analiza swot concurenta de pe piata audio.
 • vor cunoaste caracteristicile si particularitatile diferitelor moduri de organizare in echipa in vederea documentarii specifice , proiectiei reportajului si realizarii sale efective.
 • vor fi capabili sa inteleaga modul in care se realizeaza interviurile incluse in reportaj.
 • sa identifice sunetele care pot inlocui sau potenta comunicarea verbala.
 • sa decida, in functie de eveniment, daca este oportuna interventia prealabila in direct in emisie.
 • sa inteleaga modul in care reportajul genereaza o stire.
 • sa cunoasca importanta comunicarii afective cu publicul si sa identifice barierele carestau in calea unei comunicari eficiente a informatiei
 • sa utilizeze softurile de editare text si sunet, sa stapaneasca tehnicile de inregistrare si redare cat si pe cele de realizare a efectelor sonore.

Cursul este organizat sub forma de activitati teoretico-practice interactive, instruirea in plan teoretic prin predare fiind corelata cu punerea in practica imediata a informatiilor acumulate (30% teorie, 70%practica).

CINE POATE DEVENI REPORTER RADIO?

Poate deveni reporter radio persoana care indeplineste urmatoarele conditii:

 • are studii superioare;
 • are competenta intelectuala si lingvistica, necesare unei comunicari interpersonale eficiente;
 • are voce cel putin potential radiogenica;
 • are capacitate deplina de exercitiu;
 • este apta, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activitati;
 • nu a fost condamnata definitiv pentru savarsirea unei infractiuni intentionate, de natura sa aduca atingere prestigiului profesiei;
 • a fost autorizata ca reporter, in conditiile legii.

DIPLOMA

La finalizarea cursului persoanele se pot autoriza ca reporteri radio dupa sustinerea examenului. Examenul se sustine in maxim 7 zile dupa finalizarea cursului si este organizat de Centrul de formare profesionala „PROFESIONAL PN” Sibiu. Certificatele de absolvire sunt eliberate de AUTORITATEA NATIONALA PENTRU CALIFICARI.

DOCUMENTE NECESARE PENTRU INSCRIERE

 • Cerere de inscriere (cu datele de identificare si de contact ale cursantului)
 • Copia diplomei de studii superioare
 • Copia actului de identitate

Curs de operator in verificarea, intretinerea si repararea instalatiilor speciale de prevenire si stingere a incendiilor

CODUL CORurs de operator in verificarea, intretinerea si repararea instalatiilor speciale de prevenire si stingere a incendiilor
742104

DURATA: 720 de ore: 240 teorie si 480 ore practica

LOCATII: SIBIU si Bucuresti

CONDITII DE ACCES
- invatamant general obligatoriu

PERIOADA: in functie de locatie (cand organizam la Sibiu, cursul va avea loc in timpul saptamanii; iar cand organizam la Bucuresti- cursul se va desfasura la final de saptamana: vineri-sambata si duminica)

Ocupatia confera competentele specifice pentru organizarea; instalarea; punerea in functiune; intretinerea si repararea sistemelor si instalatiilor de ventilare pentru evacuarea fumului si gazelor fierbinti in caz de incendiu. La finalizarea cursului, absolventii obtin Certificate de absolvire cu recunoastere europeana pe perioada de valabilitate nedeterminata.

UNITATI DE COMPETENTA

 • Organizarea activitatii de instalare a sistemelor si instalatiilor de ventilare pentru evacuarea fumului si gazelor fierbinti in caz de incendiu;
 • Instalarea sistemelor si instalatiilor de ventilare pentru evacuarea fumului si gazelor fierbinti in caz de incendiu;
 • Punerea in functiune a sistemelor si instalatiilor de ventilare pentru evacuarea fumului si gazelor fierbinti in caz de incendiu;
 • Intretinerea si repararea sistemelor si instalatiilor de ventilare pentru evacuarea fumului si gazelor fierbinti in caz de incendiu;

Acest curs este introdus in urma aparitiei O.M.A.I nr 112/16.07.2014, in completarea metodologiei aprobate prin O.M.A.I 87/2010, publicat in Monitorul Oficial nr 556/28.07.2014 cu aplicabilitate din 28.08.2014.

CURSUL SE ADRESEAZA

 • pentru „INSTALARE SI PUNERE IN FUNCTIUNE” -firmelor de executie instalatii si celor de montare tamplarie/trape/luminatoare;
 • pentru „INTRETINERE SI REPARATII”- firmelor de mentenanta imobiliara; service instalatii; facility management.
 • Atat pentru PUNEREA IN FUNCTIUNE, cat si pentru INTRETINERE, pot fi interesate si firmele care furnizeaza aceste echipamente, putand face fata cu personal calificat la solicitarile din teritoriu.
 • De asemenea pot fi interesate si organe ale administratiei publice locale si centrale care administreaza cladiri cu astfel de sisteme.

In urma absolvirii cursurilor se elibereaza „Certificat de calificare”, recunoscut de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice; Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, insotit de un supliment descriptiv ce cuprinde competentele profesionale pentru exercitarea atributiilor specifice.

ACTE NECESARE LA INSCRIERE

 • copie carte de identitate;
 • copie certificat de nastere;
 • copie certificat de casatorie, daca este cazul;
 • copie ultimul act de studii

Curs administrator imobile

Cursul urmareste dobandirea de cunostinte si abilitati necesare desfasurarii in bune conditii si la standarde de pregatire ridicate a profesiei de administrator imobile.

Persoana angajata ca administrator imobile reprezinta interesele particulare si colective ale unui condominiu cu asumarea raspunderilor ce deriva din aceasta.

In urma absolvirii cursului absolventii vor dobandi competentele profesionale referitoare la:

 • Angajarea contractelor cu furnizorii / prestatorii si urmarirea realizarii lor
 • Elaborarea documentelor si evidentelor
 • Gestionarea patrimoniului condominiului
 • Incasarea cotelor de contributie si efectuarea platilor
 • Coordonarea personalului
 • Monitorizarea starii partilor de constructii si instalatii ale condominiului
 • Reprezentarea interesului proprietarului in raport cu autoritatile publice
 • Asigurarea respectarii regulamentului condominiului
 • Planificarea activitatilor

Curs de igiena

Notiuni fundamentalecurs de igiena sibiu

Centrul de formare profesionala “PROFESIONAL –PN”, prin prezentul program, vine in intapinarea dumneavoastra si va ofera posibilitatea de a va instrui din trei in trei ani la cursul: Igiena-Notiuni fundamentale.

Acest curs se finalizeaza, dupa promovarea examenului de absolvire, prin obtinerea certificatul de absolvire eliberat de Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei conform modulelor mentionate mai jos:

MODULE

 • Modulul 1: Servicii de productie, depozitare, transport si comercializare a alimentelor; inclusiv alimentatie publica si a colectivitatilor.
 • Modulul 2: Servicii de curatenie in unitati de asistenta medicala, colectivitati de copii si tineri, unitati de cazare, hoteluri, moteluri, cabane etc.
 • Modulul 3: Productia si distributia apei potabile, inclusiv a apei potabile si imbuteliate
 • Modulul 4: Servicii de ingrijire corporala
 • Modulul 5: Servicii tip dezinfectie, dezinsectie, deratizare

Curs de Microsoft Excel

curs microsoft excelDURATA
20 de ore de pregatire

DATA INCEPERE CURS
La formarea grupei

NR. CURSANTI/ SERIE
10

DESCRIERE CURS

Daca vrei sa inveti Excelul folosind o metoda bazata pe studii de caz si multa practica, atunci te afli unde trebuie. Fie ca este vorba despre formule, functii, grafice, tabele pivot sau alte instrumente din Microsoft Excel, cursul oferit de firma noastra te poate ajuta in a-ti termina treaba mai repede si mai usor. Stiind cum se utilizeaza corect Excel-ul, poti sa iti construiesti rapoartele si alte documente mult mai rapid, mult mai bine, obtinand rezultate si informatii mai clare, mult mai rapid decat inainte. Pornind de la functiile de baza pe care le ofera Excel si terminand cu macrourile, cursul nostru este gandit in asa fel incat sa acopere toate elementele de care ai nevoie pentru a te descurca mult mai bine, si mai rapid in activitatea zilnica de la birou.

Ne adresam atat angajatilor din firme sau institutii, cat si tuturor acelora care doresc sa invete cum sa utilizeze programul Microsoft Excel.

CONTINUT CURS

Modul 1 – Introducere

In acest prim modul veti invata despre shorcuturile cele mai utile din Excel, insa si formule si modul de apel relativ si absolut al formulelelor si functiilor. Un alt aspect prezentat vor fi optiunile utile din excel si paste special.

Modul 2 - Functii partea 1

Functiile si combinatiile acestora reprezinta, probabil , peste 80% din puterea Excelului. O buna parte din acest curs este dedicata functiilor. In aceasta prima parte veti studia functile de baza

Modulul 3 - baze de date

De-a lungul acestui modul veti invata notiunile si intrumentele necesare gestionarii unui volum mare de date, precum subtotaluri, filtrari, sortari sau filtru avansat. Un alt element esential al acestui capitol este dat de modul de utilizare al tabelelor pivot

Modul 4 - functii partea 2

In cadrul acestui modul vom detalia notiuni avansate de utilizare a functiilor precum definirea de nume pentru arii de celule si cum se utilizeaza functii mai avansate precum DSUM, MATCH, OFFSET.

Modul 5 - grafice in Excel

Graficele sunt un intrument excelent pentru sintetizarea informatiilor. In cadrul modulului de fata vom invata despre cum se construiesc graficele, care sunt optiunile disponibile pentru un grafic

Modulul 6 - formatari

Vor fi detaliate modul in care pot fi formatate datele in Excel insa si modul in care poti construi worksheeturi, folosind stiluri, astfel incat sa poti poti schimba intreaga formatare a tabelelor si elementelor unui worksheet din cateva clickuri. Un alt element important il constituie formatarea conditionala.

Modul 7 - securitate si validari

Excelul permite setarea modului de securitate atat la nivel de workbook cat si la nivel de celula. Modulul exemplifica modul in care va puteti construi worksheeturi in care sa hotarati in ce celule se pot insera date si care sunt conditiile care trebuie respectate de acele date.

Curs de Microsoft Word

Nivel incepator sau avansatcurs microsoft word

NIVEL INCEPATORI

PROGRAMA CURS
Modulul 1:

 • Interfata Word
 • Explorarea interfetei Microsoft Word
 • Lucru cu panglici de butoane (Ribbons); Lucrul cu taburile contextuale
 • Personalizarea mediului de lucru

Modulul 2:

 • Modificarea textului
 • Navigarea in cadrul unui document; Inserari de text
 • Selectarea textului; Mutarea/Copierea textului
 • Stergerea unui bloc de text
 • Optiunile undo/redo
 • Gasirea si inlocuirea textului

Modulul 3:

 • Formatarea unui document
 • Schimbarea aspectului unui text
 • Aplicarea de Stiluri si efecte de text
 • Lucrul cu culori
 • Copierea formatului unui text
 • Stergerea atributelor de formatare
 • Cautarea si inlocuirea atributelor de formatare

Modulul 4:

 • Formatarea paragrafelor
 • Tabulatori
 • Alinierea unui paragraf
 • Indentarea unui paragraf
 • Chenare si umbre pentru paragrafe
 • Stiluri
 • Liste
 • Stabilirea dimensiunilor intre paragrafe

Modulul 5:

 • Tabele
 • Crearea unui tabel
 • Introducerea datelor in tabele
 • Instrumentul de formatare automata a unui tabel (AutoFormat Table)

Modulul 6:

 • Lucrul cu imagini
 • Inserarea simbolurilor si caracterelor speciale
 • Inserarea unui Clip Art
 • Adaugarea unui Watermark
 • Inserarea unei imagini

Modulul 7:

 • Setari la nivel de pagina
 • Orientarea paginii
 • Marginile foii
 • Chenarul de pagina
 • Adaugarea unui antet si a unui subsol
 • Adaugarea unei intreruperi de pagina

NIVEL AVANSATI

Modulul 1: Interfata Word

 • Explorarea interfetei Microsoft Word
 • Lucru cu panglici de butoane (Ribbons)
 • Lucrul cu taburile contextuale
 • Personalizarea mediului de lucru Word

Modulul 2: Liste

 • Liste numerotate si nenumerorate
 • Restartarea unei liste
 • Crearea unei liste multinivel
 • Personalizarea unei liste

Modulul 3: Personalizarea tabelelor si graficelor

 • Sortarea unui tabel
 • Modificarea structurii unui tabel
 • Lipirea/Spargerea celulelor
 • Pozitionarea continutului unei celule
 • Aplicarea de chenare si umbre celulelor unui tabel
 • Calcule simple in cadrul unui tabel Word
 • Realizarea unui chart pe baza datelor din tabel
 • Modificarea chart-ului

Modulul 4: Stiluri de text personalizate (Custom Styles)

 • Crearea unui stil personalizat pentru text/paragraf
 • Modificarea stilurilor deja existente
 • Crearea unui stil ce se aplica la o lista
 • Crearea unui stil ce se aplica la un table

Modulul 5: Formatarea obiectelor grafice

 • Stabilirea contrastului si luminozitatii unei poze
 • Decuparea dintr-o poza(crop)
 • Stabilirea felului in care apare textul din jurul unei poze(wrap text)

Modulul 6: Crearea obiectelor personalizate

 • Crearea de figuri geometrice
 • Inserarea unui scris stilizat (WordArt)
 • Inserarea unei casute de Text (TextBoxe)
 • Crearea de diagrame

Modulul 7: Schimbarea modului in care apare textul dintr-un document

 • Intreruperi de sectiune
 • Coloane
 • Casute de text (textboxs)

Modulul 8: Lucrul cu sabloane

 • Crearea unui document pe baza unui sablon
 • Crearea si modificarea sabloanelor
 • Schimbarea si gestionarea locatiei de sabloane

Modulul 9: folosirea instrumentului Mail Merge

 • Ce inseamna Mail Merge?
 • Crearea unei surse de date (Excel si Word)
 • Realizarea unui Mail Merge

Curs de limba engleza - nivel incepator, intermediat si avansat

curs englezaObiectivul cursului este acela de a va ajuta sa dobanditi competente deosebite in: Conversatie/ Conversation, Ascultare/ Listening, Citire/ Reading (comprehension), Scriere/Writing, Discurs oral/Oral discourse.

ABILITATILE OBTINUTE IN URMA CURSULUI DE ENGLEZA

Conversatia in diferite situatii

 • Scrierea corecta si coerenta a propozitiilor formulate in limba engleza si cu o dificultate medie/mare
 • Citirea corecta a cuvintelor si intelegerea perfecta a textului din limba engleza din punct de vedere semantic si gramatical
 • Ascultarea/Listening: intelegerea mesajului vorbitorului de limba engleza fara a intampina probleme de gramatica si vocabular si rezumarea corecta a textului ascultat
 • Discurs oral: conform nivelului de standard european (pentru studiul limbii straine) C1.

Curs de limba Germana - nivel incepator, intermediat si avansat

curs de germana copii si adultiCursurile de limba germana sunt autorizate ANC, structurate conform Cadrului European Comun de Referinta pentru limbi straine, respectiv pe nivelurile A1, A2, B1, B2, C1, C2. Pe aceasta scala, nivelul A1 este considerat ca fiind apropiat celui de incepator zero, iar nivelul C2 este cel apropiat de nivelul vorbitorilor nativi. La cerere se poate efectua un test la sediul firmei, pentru evaluare.

OFERTA DE CURSURI PENTRU ADULTI

INITIERE IN LIMBA GERMANA (NIVEL A1.1)
se primeste suport de curs

LIMBA GERMANA PENTRU INCEPATORI (NIVEL A1.2)
se primeste suport de curs

LIMBA GERMANA NIVEL ELEMENTAR – MODUL 1 (NIVEL A2.1)
se primeste suport de curs

LIMBA GERMANA NIVEL ELEMENTAR – MODUL 2 (NIVEL A2.2)
se primeste suport de curs

LIMBA GERMANA NIVEL MEDIU – MODUL 1(NIVEL B1.1)
se primeste suport de curs

LIMBA GERMANA NIVEL MEDIU – MODUL 2 (NIVEL B1.2)
se primeste suport de curs

LIMBA GERMANA NIVEL MEDIU – MODUL 3 (NIVEL B2.1)
se primeste suport de curs

LIMBA GERMANA NIVEL MEDIU – MODUL 4 (NIVEL B2.2)
se primeste suport de curs

LIMBA GERMANA NIVEL AVANSAT – MODUL 1 (NIVEL C1.1)
se primeste suport de curs

LIMBA GERMANA NIVEL AVANSAT – MODUL 2 (NIVEL C1.2)
se primeste suport de curs

CURSURI DE CONVERSATIE SI GRAMATICA PE DOMENII DE INTERES
la cerere puteti opta pentru cursuri speciale, dedicate necesitatilor dumneavoastra: vocabular pentru plecari in vacanta, cursuri pentru medici si asistente medicale, cursuri pentru infirmiere si persoane care ingrijesc varstnici sau bolnavi, cursuri adresate bucatarilor si ospatarilor etc.

CURSURI PENTRU COMPANII
Oferim companiilor cursuri speciale de germana, fie la noi, fie la sediul firmei si ne adaptam necesitatilor companiei

DESFASURAREA CURSURILOR

Toate cursurile dureaza 8 saptamani, cuprind 48 de ore de curs (1 ora de curs = 45 de minute) si se desfasoara de doua ori pe saptamana intre orele 17:30 si 20. Sedintele de curs sunt impartite in 3 ore de curs si 15 minute de pauza.

Pe parcursul a 48 de ore se exerseaza atat intelegerea textelor scrise si ascultate, exprimarea orala si scrisa, cat si elemente de vocabular si gramatica.Metodele de predare folosite sunt interactive, dinamice, comunicative si mai ales eficiente. Cursantii vor inregistra progrese inca de la primele sedinte, fiind implicati activ la lectii. Exercitiile individuale, in parteneriat sau in grup simuleaza situatii reale, determinand implicarea cursantilor.

Pentru a se forma o grupa este necesar un minim de 10 persoane.

CURSURI PENTRU COPII
Cursuri dinamice, concepute sub deviza „ ne jucam si invatam“.

DETALII CURS PENTRU COPII
Cursurile pentru prescolari si elevi se vor desfasura in perioada vacantei de vara, in module de 9 sedinte de curs, organizate de 3 ori pe saptamana, intre orele 9:30 si 11:30 sau 15:30 si 17:30. Pretul unui modul este 175 RON (inclusiv suport de curs). Modulele vor fi structurate tematic, adaptate nivelului de cunostinte al elevilor si varstei.

Copiii si elevii vor fi testati inainte de inceperea modulelor, pentru a li se recomanda modulele corespunzatoare. La incheierea unui modul, elevii se pot inscrie la un alt modul, cu alta tematica sau la alt nivel.​

 • CURS DE GERMANA PENTRU COPII INTRE 4 SI 7 ANI
 • CURS DE GERMANA PENTRU ELEVI CU VARSTE INTRE 8 SI 11 ANI
 • CURS DE GERMANA PENTRU ELEVI CU VARSTE INTRE 12 SI 15 ANI

OBIECTIVELE CURSULUI

 • sa dobandeasca noi cunostinte
 • sa fixeze notiunile prin conversatie, cantece si jocuri special concepute pentru invatarea limbilor straine
 • sa isi dezvolte si sa isi diversifice vocabularul
 • sa utilizeze cu mai multa incredere cunostintele acumulate
 • sa iubeasca limba germana si sa o asocieze cu lucruri placute si distractive.

Curs de limba Franceza - nivel incepator, intermediat si avansat

NIVELcurs franceza
elementar (A1-A2 conform Cadrului european de referinta pentru limbi)

DURATA
60 de ore

STRUCTURA
doua sedinte pe saptamana a cate doua ore

OBIECTIVE

ASCULTARE
Veti putea intelege expresii si cuvinte uzuale frecvent intalnite, pe teme ce au relevanta imediata pentru dumneavoastra (de exemplu, informatii simple despre dumneavoastra si familia dumneavoastra, cumparaturi, zona in care locuiti, activitatea profesionala). Veti putea intelege punctele esentiale din anunturi si mesaje scurte, simple si clare.

CITIRE
Veti putea citi texte foarte scurte si simple. Veti putea gasi anumite informatii previzibile in diverse materiale cotidiene (de exemplu, anunturi, afise, reclame, prospecte, meniuri, orare) si veti putea intelege scrisori personale scurte si simple.

EXPRIMARE SCRISA
Veti putea scrie mesaje scurte si simple. Veti putea completa formulare cu detalii personale, de exemplu, numele, nationalitatea si adresa dumneavoastra pe un formular de hotel. Veti putea scrie o carte postala scurta si simpla, de exemplu, cu salutari din vacanta sau o scrisoare personala foarte simpla, de exemplu, de multumire.

DISCURS ORAL
Veti putea utiliza o serie de expresii si fraze pentru o descriere simpla a familiei dumneavoastra sau a altor persoane, a conditiilor de viata, a studiilor si a activitatii dumneavoastra profesionale actuale sau recente.

PARTICIPARE LA CONVERSATIE
Veti putea comunica in situatii simple si uzuale care presupun un schimb de informatii simplu si direct pe teme si despre activitati familiare.

LEXIC
Alfabetul, numerele, numele si prenumele, adresa, nationalitatile, profesiile, starea civila, tarile si orasele, timpul liber (sportul, spectacolele, iesirile, calatoriile), familia, ora, data, zilele saptamanii, anotimpurile, vremea, locurile publice (cafeneaua, restaurantul, magazinul, banca, posta, hotelul), mijloacele de transport, activitatile si obiectele cotidiene, locuinta, alimentatia, animalele familiare, sarbatorile.

GRAMATICA

Articolul si substantivul

 • articolul hotarat si nehotarat
 • articolului partitiv

Adjectivul

 • adjectivul calificativ: acordul si locul
 • adjectivul posesiv si demonstrativ
 • adjectivul nehotarat (formele frecvente)
 • adjectivul numeral cardinal si ordinal

Pronumele

 • pronumele personal subiect (forme accentuate si neaccentuate)
 • pronumele personale complement direct si indirect
 • pronumele relativ simplu
 • pronumele adverbiale en si y

Verbul

 • modul indicativ: prezent, imperfect, perfect compus, viitor
 • modul imperativ
 • forme verbale perifrastice

Adverbul (elemente cu mare frecventa in comunicare)

 • adverbe de mod, de cantitate, de timp, de loc, de afirmatie si de negatie

Prepozitii si conjunctii (elemente cu mare frecventa in comunicare)

Tipuri de fraza (interogativa, negativa)

FONETICA

 • Sunetele limbii franceze, corespondenta intre pronuntie si scriere, eliziunea, legatura, sedila, accentele.

COMUNICARE

 • a saluta
 • a se prezenta/ a prezenta pe cineva
 • a se scuza
 • a cere, a multumi
 • a felicita
 • a face urari
 • a exprima preferinte
 • a invita, a accepta/ a refuza o invitatie
 • a exprima acordul/ dezacordul
 • a descrie persoane si locuri
 • a situa in spatiu si timp
 • a da/ a cere informatii
 • a da un ordin/ a interzice
 • a exprima cauza
 • a exprima obligatia

Curs de prim ajutor premedical

 • curs de prim ajutorLa acest curs vei invata cum poti acorda primul ajutor corect in situatii in care viata sau sanatatea unei persoane este pusa in pericol
 • Vei invata pas cu pas cum sa acorzi primul ajutor cu echipamente medicale modeste sau in lipsa acestora
 • Pregatirea practica este deosebit de importanta pentru acordarea corecta a primului ajutor
 • Este necesar sa exersezi abilitatile practice dobandite in mod constant pentru a fi pregatit oricand

Dupa absolvirea cursului, veti sti sa acordati primul ajutor in caz de:

 • pierderea cunostintei;
 • stop cardio-respirator;
 • hemoragii;
 • luxatii, entorse;
 • arsuri (in caz de electrocutare sau insolatie);
 • inec;
 • alte situatii.

Galerie foto