Cursuri Comert / Industrie Timis

Asociatia Compania D'arte

Comert / Industrie reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Comert / Industrie Timis: Asociatia Compania D'arte.

Compania D’arte sustine respectarea dreptului fundamental al fiecarui om - artist, om de cultura sau cetatean roman – dreptul la cultura, dreptul de a-si afirma liber propriile valori culturale in societatea romaneasca.
Compania D’arte este o organizatie non profit care isi propune sa contribuie la afirmarea pe scena romaneasca si europeana a artei si culturii romane dorind sa schimbe atitudini si mentalitati defectuoase instalate in societatea romaneasca, actionand impreuna cu artisti, oameni de cultura si sustinatori ai adevaratelor valori culturale. Prin programele noastre promovam arta si cultura romaneasca in context european, vizam educarea prin intermediul artei a copiilor si tinerilor – viitorii promotori culturali, sustinem incluziunea sociala si dezvoltarea personala a categoriilor sociale defavorizate prin actiuni culturale specifice.

    Valori

Lumea este o scena culturala, o simbioza a culturilor specifice , la crearea careia contribuie fiecare om conform educatiei si mostenirii culturale proprii. Este esentiala constientizarea faptului ca individul defineste societatea prin propriile valori si in egala masura este definit de caracteristicile societatii.
Intr-o societate apartinand Uniunii Europene este important pentru definirea valorilor comune europene sa realizam schimburi interculturale avand drept scop cunoasterea reciproca a valorilor culturale specifice fiecarei tari.
Considerand ca arta si cultura formeaza personalitatea umana, structurandu-i scara valorilor este vital accesul copiilor si tinerilor din toate categoriile sociale la mijloacele de educare si formare prin arta.
Constientizarea apartenentei la cultura specifica locala confera oamenilor siguranta identitatii spirituale romanesti integrandu-se astfel in cultura europeana pastrandu-si unicitatea valorica.
Artistii si oamenii de cultura reprezinta o parte importanta afundamentului evolutiei unei societati. Este necesar sa facilitam artistilor si oamenilor de cultura manifestarea libera a creativitatii intr-o societate contemporana dinamica, sa initiem proiecte de interconexiune a diferitelor arte pentru a favoriza cunoasterea si colaborarea artistilor din diferite domenii
Toti oamenii sunt egali in drepturi, asadar trebuie asigurat accesul la arta si cultura de inalta calitate oamenilor din categoriile sociale defavorizate. Arta prin caracteristicile sale poate fi liant social favorizand integrarea sociala prin intermediul acesteia.
Fiecare om are dreptul sa aleaga si promoveze valorile culturale care il reprezinta, dar alegerea trebuie sa fie facuta prin cunoastearea intregii scare valorice a culturii care defineste societatea in care vietuieste. Este importanta facilitarea accesului oamenilor la intreaga paleta valorica a culturii.
Arta fiind un instrument de constructie si dezvoltare a personalitatii este necesara implicarea in promovarea si aplicarea art-terapiei pentru persoanele cu dizabilitati pe o scara cat mai larga in Romania.

Servicii

    Cursurile de actorie pentru copii, organizate de Compania D’arte în Timișoara și susținute de  Mariana Luca, sunt cursuri prin care se urmărește în mod special dezvoltarea personală a copilului prin tehnicile actoriei. Cursul se adresează tuturor copiilor, nu este doar pentru copiii etichetați că fiind “talentati pentru actorie”. Din acest motiv NU exista preselectie. Orice copil doreste sa vina la cursul de actorie, este binevenit si se lucreaza cu el conform personalitatii lui.
        Cursul de actorie NU este un curs în care copiii învață “cum să se prefaca”, cum “sa joace teatru”, sau să dobândească microbul “vedetismului”, după cum există uneori percepția asupra artei actorului. În cadrul acestui curs, copiii sunt îndrumați să se manifeste ei înșiși conform personalității proprii. Prin jocurile teatrale specifice actoriei, copiii sunt încurajați să se exprime liber pentru eliberarea de blocaje, de inhibiții, pentru dezvoltarea competențelor latente sau recunoscute.
        Cursul de actorie este conceput cu scopul esențial, că fiecare copil care participă la curs să-și dezvolte diferite aptitudini sau să se elibereze de frânele care îi disturbă manifestarea conform potențialului propriu. Jocurile teatrale precum și celelalte mijloace specifice actoriei, inclusiv participarea la spectacolul final, oferă un cadru securizat și stimulativ, astfel încât copilul să se simtă liber să se manifeste creativ. Va descoperi un loc în care este încurajat să se comunice pe șine și este ascultat, iar opinia lui și acțiunile pe care le face sunt urmărite de ceilalți și au efect asupra lor. Așadar copilul se va simți valorizat, va dobândi încredere că cine este el contează pentru ceilalți, își va afirmă competențele proprii cu îndrăzneală. Prin mijloacele de lucru aplicate, nu se produce un transplant de personalitate, copilul nu devine altcineva, ci își poate descoperi și afirma abilități latente.
           Dorești să-i oferi copilului tău posibilitatea unei dezvoltări armonioase a personalității? Încearcă să-l îndrumi și către un curs de actorie. Poate avea efecte pozitive neașteptate asupra evoluției lui.