Cursuri Constructii / Instalatii Sibiu

Profesional PN SRL

Constructii / Instalatii reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Constructii / Instalatii Sibiu: Profesional PN SRL.

Despre Noi

Profesional PN SRL
Cursuri de calificare in constructii si instalatii
0745.373.606 / 0745.236.208

Centrul de formare Profesional PN organizeaza cursuri de calificare in domeniul constructiilor si instalatiilor: curs de frigotehnist, curs de electrician constructor, curs de instalator instalatii tehnico-sanitare, curs de instalator instalatii gaze naturale, curs de instalator instalatii tehnico-sanitare si gaze naturale.

Un rol important, pe care l-a avut si il are in continuare centru nostru este prin oferta de cursuri de calificare in segmentul de piata al constructiilor, unde suntem lideri la nivel de judet si in judetele limitrofe.

Toate cursurile din portofoliul nostru sunt acreditate de Consiliul National de Formare Profesionala a adultilor din Romania prin Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii si Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, iar certificatele de absolvire si calificare sunt insotite de suplimentele descriptive aferente si au recunoastere nationala si europeana.

cursuri constructii instalatii sibiu

Organizam cursuri de frigotehnist necesare lucratorilor care deservesc instalatiile frigorifice de producere a frigului industrial cu diferite capacitati, din unitatile specifice industriei alimentare. Desfasurarea activitatii frigotehnistului presupune respectarea tuturor conditiilor de lucru, a instructiunilor de exploatare, intretinere si reparare pentru fiecare echipament din instalatia frigorifica.

La cursul de electrician constructor veti invata cum sa montati, sa puneti in functiune si sa remediati toate tipurile de instalatii si echipamente electrice specifice constructiilor civile si/sau industriale precum si dezvoltarea aptitudinilor necesare pentru a putea indeplini cerintele legate de aceasta ocupatie(atentie, indemanare, spirit de echipa, putere de analizasi decizie, corectitudine, asumarea responsabilitatii, etc.) si sa detineti un volum mare de cunostinte teoretice si practice din domeniile: electrotehnica, electronica, mecanica, echipamente actionate electric.

Curs de frigotehnist

Curs de calificare - nivel II

CODUL COR
- 7233.2.1

DURaTa
- 720 de ore( 6 luni –1/3 teorie si 2/3 practica) cu posibilitatea de reducere la jumatate printr-o examinare initiala

CONDITII INSCRIERE
- de regula, invatamant general

curs frigotehnist sibiuOcupatia se aplica lucratorilor care deservesc instalatiile frigorifice de producere a frigului industrial cu diferite capacitati, din unitatile specifice industriei alimentare.

Ocupatia se aplica pentru instalatiile frigorifice cu racire indirecta, in care exista un circuit intermediar intre incinta racita si grupul frigorigen.Ocupatia presupune o sfera larga de competente pentru desfasurarea activitatilor de exploatare, intretinere si reparatii pentru toate partile componente principale ale instalatiei frigorifice : agregatul frigorigen, aparatele de comanda, control si automatizare, instalatiile anexe si incanta racita. Desfasurarea activitatii presupune respectarea tuturor conditiilor de lucru, a instructiunilor de exploatare, intretinere si reparare pentru fiecare echipament din instalatia frigorifica. Deoarece orice perturbare aparuta in cadrul instalatiei frigorifice poate avea efecte generalizate asupra unitatii de productie respective, se impune respectarea cu responsabilitate a normelor de protectia muncii, a normelor de protectia mediului si a normelor igienico-sanitare. Deoarece activitatile specifice se desfasoara in echipe de minimum doua persoane (min. o persoana care supravegheaza agregatul frigorigen si min. o persoana care supravegheaza instalatiile anexe si incanta racita), lucrul in echipa si o buna comunicare la locul de munca contribuie la buna desfasurare a tuturor activitatilor.

UNITATI DE COMPETENTA

 • Lucrul in echipa
 • Comunicarea interactiva la locul de munca
 • aplicarea normelor igienico-sanitar-veterinare si de protectie a mediului
 • aplicarea NPM si NPSI
 • Planificarea activitatii proprii
 • asigurarea cu materiale, piese de schimb, aMC-uri si echipamente specifice;
 • asigurarea cu materiale, piese de schimb, aMC-uri si echipamente specifice
 • Diagnosticarea deficientelor de functionare a instalatiilor frigorifice
 • Intretinerea curenta a instalatiei frigorifice
 • Punerea/scoaterea in/ din functiune a instalatiei frigorifice
 • Remedierea defectiunilor uzuale ale instalatiei frigorifice
 • Supravegherea instalatiei frigorifice

Curs de electrician constructor

Curs de calificare - nivel II

CODUL COR
- 713701

DURATA
- 720 de ore de pregatire ( cu posibilitatea de reducere la 3 luni printr-o evaluare initiala)

curs electrician sibiuElectricianul constructor realizeaza intreaga gama de lucrari electrice de joasa si medie tensiune in instalatii industriale, civile, de uz casnic si gospodaresc. Electricianul constructor se ocupa cu pozarea si conexarea cablurilor de tensiune precum si a celor de comanda, control, semnalizare si a cablurilor de instrumentatie, pe trasee de cablu (paturi de cabluri, scari de cabluri, in tevi de protectie sau pozate aparent sau ingropat), montajul echipamentelor electrice parte din instalatiile mentionate mai sus, realizarea conexiunilor cablurilor si conductoarelor in doze si la echipamentele electrice, verifica si pune in functiune instalatiile electrice realizate.

Electricianul constructor desfasoara o serie de activitati in procesul realizarii unei instalatii electrice dupa cum urmeaza:

- Analizeaza informatiile: incercand sa obtina toate datele necesare pentru a putea realiza lucrarile electrice in conditii optime tehnice si calitative.
- Identificarea locurilor de montaj pentru echipamentele electrice in conformitate cu planurile de executie.
- Concepe solutii: va alege si va aplica solutiile optime pentru situatia existenta, in limita competentelor sale;
- Realizeaza necesarul de materiale de montaj pentru lucrarile de instalatii electrice pe care il comunica maistrului sau sefului de punct de lucru. Cunostintele necesare:

 • PE 107/81: Normativ pentru proiectarea si executia retelelor de cabluri electrice;
 • PE 119/82: Normativ de protectie a muncii pentru instalatii electrice;
 • PE 101/95: Normativ pentru constructia instalatiilor electrice;
 • I7/2002: Normativ pentru proiectarea si executarea instalatiilor electrice cu tensiuni pana la 1000V

UNITATI DE COMPETENTA

 • Lucrul in echipa
 • Comunicarea interactiva la locul de munca
 • Dezvoltarea profesionala
 • Organizarea locului de munca
 • Aplicarea prevederilor legale referitoare la SSM si in domeniul situatiilor de urgenta
 • Intretinerea echipamentelor de lucru
 • Asigurarea calitatii lucrarilor executare
 • Aplicarea normelor de protectie a mediului
 • Montajul traseelor de cablu
 • Pozare cabluri si conductoare
 • Realizarea conexiunilor cablurilor si conductoarelor de joasa si medie tensiune
 • Montajul instalatiilor electrice aferente echipamentelor termice, sanitare si HVAC
 • Montarea tablourilor electrice de distributie
 • Realizarea instalatiei de paratrasnet si a prizei

Instalator instalatii tehnico-sanitare si gaze - nivel II

Curs de calificare - nivel II

CODUL COR
- 7136.2.2.

CONDITII DE ACCES
- studii generale

DURATA
- 720 ore (1/3 teorie si 2/3 practica) cu posibilitatea de reducere la jumatate printr-o examinare initiala

1) Contextul ocupatiei:

Instalatorul tehnico-sanitar si gaze isi desfasoara activitatea in companii din domeniul constructiilor, in toate punctele de lucru ale acestora.

2) Procesul de lucru

curs instalator instalatii sanitare sibiuInstalatorul tehnico-sanitar si gaze din sectorul constructii trebuie sa stie sa masoare, sa taie, sa pozeze si sa imbine conducte, sa realizeze treceri prin ziduri si plansee pentru conducte, sa monteze conducte, utilaje, aparate de utilizare, accesorii, sa puna in functiune instalatii, sa inlocuiasca, sa repare conductele, imbinarile si garniturile acestora, sa diagnostigheze si sa remedieze defectiunile constatate la toate tipurile de instalatii si utilaje/aparate de utilizare folosite pentru alimentarea cu apa, canalizare, ridicare a presiunii apei, stingere incendii, gaze naturale si sa efectueze lucrari de intretinere a acestora. Activitatea instalatorului tehnico-sanitar si gaze se desfasoara in echipa si de obicei in interiorul cladirilor, dar pot exista cazuri cand aceasta activitate se poate realiza si in exteriorul acestora, putand fi expus la frig, caldura si umiditate. Nivelul de responsabilitate: 3,4 muncitor calificat – studii medii, avand nevoie ca, pentru desfasurarea activitatii sale, sa aiba urmatoarele competente cheie: comunicare in limba materna, competenta matematica si competente de baza in stiinta si tehnologie, a invata sa inveti, competente sociale si civice si spirit intreprinzator si de initiativa. Pentru realizearea activitatii sale, instalatorul tehnico-sanitar si gaze, se foloseste de echipamente specifice, respectiv: menghine, chei simple si reglabile, polizoare unghiulare, seturi filiera, clesti, patent, ciocan, compresor aer, masini de gauri, etc. si utilaje: vase tampon, pompe, hidrofoare, apometre, debitmetre, armaturi, compresoare, rezervoare, etc.In vederea indeplinirii sarcinilor sale, instalatorul tehnico-sanitar si gaze trebuie sa detina cunostinte de baza de matematica, hidraulica, mecanica, mecanica constructiilor, rezistenta materialelor folosite in lucrarile de instalatii, de interpretare a documentatiilor si schemelor tehnologice, tehnologii de imbinare, normative in domeniu si norme ISCIR, etc. De asemenea, trebuie sa aiba o serie de aptitudini, cum ar fi: atentie, indemanare, putere de analiza si decizie, spirit de echipa, adaptabilitate la situatii noi, etc.

UNITATI DE COMPETENTE SPECIFICE

 • Montarea instalatiilor interioare de canalizare
 • Montarea instalatiilor interioare de apa de consum menajer
 • Montarea obiectelor sanitare, a accesoriilor si a utilajelor folosite in instalatiile sanitare
 • Montarea instalatiilor de stingere a incendiilor
 • Montarea instalatiilor interioare de gaze naturale
 • Montarea aparatelor de utilizare a gazelor
 • Intretinerea instalatiilor interioare de gaze naturale si a celor sanitare

 

Galerie foto