Cursuri Formare Profesionala Caras severin

AJOFM Caras-Severin

Formare Profesionala reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Formare Profesionala Caras severin: AJOFM Caras-Severin.

    Implica cresterea posibilitatilor de angajare
    Certificatele de calificare cat si certificatele de absolvire ale cursurilor organizate de A.J.O.F.M.- Centrul de Formare Profesionala sunt cu recunoastere nationala.
    Directia profesionala pentru care se opteaza implica:
    Un nivel minim al studiilor ( dupa caz : scoala generala , scoala profesionala , liceu, ) functie de conditiile impuse de fiecare program în parte
    Structura de desfasurare a cursurilor : pe module ( pregatire teoretica / pregatire practica )
    Pregatirea teoretica se desfasoara în salile de curs ale Centrului de Formare Profesionala fiind asigurata de specialisti si cadre didactice cu experienta în domeniu ,pentru meseriile care se organizeaza prin Centrul de Formare din cadrul AJOFM Caras-Severin,iar pentru cele care se desfasoara prin furnizori autorizati cu care AJOFM Caras-Severin incheie contracte de servicii de formare profesionala atat pregatirea teoretica cat si pregatirea practica este asigurata de acestia sub supravegherea specialistilor din cadrul Centrului de Formare Profesionala.
    Pregatirea practica se axeaza pe instruirea de profil în cadrul agentilor economici cat si a atelierelor existente in cadrul Centrului de Formare Profesionala .Centrul de formare profesionala are in prezent ateliere pentru instruirea practica cu echipament modern care corespunde standardelor actuale in urmatoarele domenii:instalatii tehnico sanitare si gaze, croitorie, electricitate,coafor, croitor, zidarie si laborator de informatica.

Meseriile, specialitatile, functiile, ocupatiile sau activitatile în care urmeaza a fi calificati, recalificati sau perfectionati somerii se stabilesc astfel:

la cererea expresa a agentilor economici care urmeaza a încadra someri;
la cererea somerilor care doresc sa presteze o activitate autorizata;
pe baza documentarii, analizelor sau a studiilor de specialitate privind necesarul de forta de munca pentru moment sau de perspectiva.

În cadrul Centrului de Formare Profesionala aceasta activitate este focalizata asupra nevoilor individului, în contextul particular al constrangerilor ce actioneaza asupra acestuia, al responsabilitatilor proprii, al locurilor de munca disponibile, cat si al evolutiei pietei muncii. Întotdeauna se are în vedere ca formarea profesionala sa le permita unora sa-si schimbe profesia, altora sa-si schimbe meseria, iar altora sa dobandeasca o crestere a nivelului de pregatire prin instruire – perfectionare, în scopul de a raspunde unor nevoi reale de personal calificat al agentilor economici.
Centrul de Formare Profesionala are în vedere, în procesul de pregatire profesionala, sa porneasca de la analiza nevoilor cat si de la obiectivele pedagogice.
Procesul de formare este urmarit si evaluat pe tot parcursul derularii, procentul de reinsertie pe piata muncii a absolventilor reprezentand un bun indicator al calitatii acestuia.

Servicii

Centrul de formare profesionala Caras-Severin are in vedere prevederea OG. 129/2000 aprobata prin legea nr. 375/2002 si Normele Metodologice 353/5202 ale M.M.S.S.F si M.E.C.T, fiind autorizat in urmatoarele meserii :

BRUTAR
BARMAN
COFETAR PATISER
CONTABIL
ELECTRICIAN EXPLOATARE MEDIE SI JOASA TNSIUNE
FRIZER, COAFOR, MANICHIURIST, PEDICHIURIST
INSPECTOR RESURSE UMANE
INSTALATOR TEHNICO SANITARE SI GAZE
LUCRATOR FINISOR IN CONSTRUCTII
OPERATOR INTRODUCERE, VALIDARE SI PRELUCRARE DATE
OSPATAR (CHELNER) VANZATOR IN UNITATI ALIMENTARE
ZIDAR, PIETRAR, TENCUITOR